Persbericht inzake huisvesting gelukszoekers

Vandaag maakte de gemeente Leiden bekend dat er meerdere locaties aangewezen zijn voor het huisvesten van vergunninghouders. Ook worden er nog meer mogelijke locaties onderzocht.

De Leidse politieke beweging Groep Kok reageert fel op de nieuwe plannen. Volgens Groep Kok laat de gemeente de ouderen stikken voor mensen die hier niets bijgedragen hebben en komt door de grote toestroom immigranten de veiligheid van de Leidenaar in het geding.

Fractievoorzitter Tomas Kok: “Dit college verheerlijkt zichzelf weer door sociaal voor zogenoemde vluchtelingen te zijn, maar de realiteit is dat het grotendeels gelukszoekers en geen vluchtelingen zijn. Bovendien mis ik deze passie als het gaat om onze eigen burgers, zoals onze ouderen, die nu letterlijk en figuurlijk in de stront zitten.”

Kok laat het er niet bij zitten, hij kondigt verzetsacties aan in februari. “Het moet afgelopen zijn dat deze elitaire regentenkliek de stad volpropt met gelukszoekers en de belangen van de burger negeert. Dit is het zoveelste slechte plan dat de Leidenaar door de strot geduwd wordt.”